0516 512550

Griepvaccinatie 2023

Griepvaccinatie

Op donderdag 19 oktober en donderdag 9 november is er de jaarlijkse griepvaccinatie voor iedereen van 60 jaar en ouder en voor risicogroepen.

De griepprik is voor mensen met:

  • een leeftijd 60 jaar of ouder zijn
  • met een langdurige hart- of vaatziekte
  • met een langdurige longziekte
  • met suikerziekte
  • met een nieraandoening
  • met een verlaagde weerstand (door ziekte of medische behandeling zoals chemotherapie of gebruikt weerstand verlagende medicatie)
  • met zeer ernstig overgewicht (BMI van 40 of hoger)
  • die zwanger zijn, vanaf een zwangerschapsduur van 22 weken

De griepprik wordt gegeven in dorpshuis de Miente.  Wij bieden de mogelijkheid om u  in de auto te prikken als u slecht ter been bent.

Als u in aanmerking komt voor de griepprik dan krijgt u een brief thuis met daarin een afspraak. Het is belangrijk om de brief mee te nemen naar de afspraak. Om grote drukte te voorkomen  vragen u zoveel mogelijk op de gegeven tijd te komen. Zorg voor los zittende kleding. De prik wordt gegeven in de bovenarm, dus zorg voor los zittende kleding (bij voorkeur geen strakke overhemden of bloesjes).

Het kan zijn dat u geen uitnodiging hebt gekregen maar dat u toch graag de griepprik wilt hebben. U kunt dan contact opnemen met de assistente van de praktijk. Voor mensen die vallen binnen de doelgroep is de griepprik gratis, voor mensen die buiten de doelgroep vallen zijn er kosten aan verbonden. De assistente kan hier meer over vertellen.

Mensen die geboren zijn in 1957, 1958, 1959 of 1960 krijgen ook een uitnodiging voor de pneumokokkenprik. U krijgt dan twee verschillende brieven, eentje voor de griep en eentje voor de pneumokokken. Deze pneumokokkenprik wordt gelijk met de griepprik gegeven.

U hoeft u niet af te melden als u niet kunt komen, of niet in aanmerking wilt komen voor de prikken. Mocht u op de dag van de griepprik ziek zijn, of corona achtige klachten hebben dan vragen wij u om niet te komen.

Klik hier voor meer informatie over de griep- en pneumokokkenprik.